Lovik konferens

Ska man flytta eller bo kvar?

fastighetsförsäkring sverige

Är du intresserad av att bo i en BRF? Då kanske du följer vad som händer på bostadsmarknaden. Om du undrar vad som händer med bostadspriserna så har SBAB redan gjort en prognos för det. De tror att först priserna kommer att gå ner någon gång under 2022 och det har ju ekonomerna länge väntat på då. Många försigpåare tror att priserna på bostäder är en bubbla som snart kommer att spricka.

Mellan 2022-2024 lär priserna falla med cirka 6 %, om nu SBAB får rätt. Och visst verkar de få rätt; sedan kriget i Ukraina börjat, har vi sett nedgångar i priser för både villor, radhus och bostadsrätter. Så är det läge att sälja eller att bo kvar? Om man vill flytta in i något större bör man kanske sälja sin bostad innan priserna sjunker ännu mer. Vissa mäklare säger ju att det är läge att sälja så fort det bara går innan priserna går ner ännu mer.

Finns det någon fördel att bo i BRF?

Är det så att ni behöver en större bostad och tycker att det är trångt att bo kvar, ja då kanske ni är tvungna helt enkelt att flytta in i något större. Man kan ju tänka så att om bostadsrätterna sjunker i pris, så bör det ju också gälla villor och radhus. Så då kanske det är läge att flytta in i en större bostad nu när priserna på villor också sjunker. Om ni har möjlighet att betala av ett lån på er bostadsrätt, så är det ju läge att göra det nu. Låneräntorna lär gå upp, i takt med att priserna på villor går ner, så om ni inte vill ta så stort lån, med högre ränta, så kan det vara bra att betala av på sitt lån, om ni har möjlighet till det.

Ska man bo kvar i en BRF?

Har man inget behov av att bo i en större bostad, kanske det inte är någon mening med att flytta. Är man orolig för att behöva sälja bostaden för en mindre summa än den som man en gång gav för den, då kan det vara en bra idé att bo kvar. Trivs ni i bostaden, ja då är det väl ändå bäst att bo kvar.

Är det osäkert att bo i en BRF?

Ja, det är ju så att det är upp till en styrelse för en BRF att bestämma om avgiften till er BRF ska höjas eller om den ska vara intakt eller om det finns möjlighet att sänka den. Men hur stor är risken att styrelsen ska höja avgiften till er BRF? Visste du att den finns en ”hemförsäkring” även för BRF.er? En försäkring som kan betala för oförutsedda utgifter är bra att ha; en fastighetsförsäkringar som ska försäkra hela fastigheten mot skador som fuktskada till exempel, och andra slags skador som kan ske i en fastighet. Många BRF har flera fastigheter och då är det mycket viktigt att ha rätt slags fastighetsförsäkring som täcker sådant som kan hända i en fastighet.

Ska man flytta eller bo kvar?
Rulla till toppen