Lovik konferens

Behöver du installera laddare hemma?

Smart charge

Om du tänker köpa en miljövänlig elbil, bör du installera en laddstation hemma som kan ge och fördela elen till din bil samtidigt som resten av bostaden får den el som du behöver. Så skaffa en laddstation redan innan du köper en elbil. Det är nämligen viktigt att göra en noggrann jämförelse och hinna få laddstationen installerad innan din nya bil anländer. En laddlösning av hög kvalitet är väsentligt för att du ska kunna få en bra upplevelse med din nya bil.

Välj Smart charge

Defa har portabla laddstationer att välja mellan, till exempel Smart charge som ger en snabb laddning med MID-godkända energimätare samt jordfelsbrytare med DC-skydd. Smart charge är till och med testvinnande laddstation, utsedd av ADAC, Europas största bilägarorganisation. Smart charge är ett utmärkta val som passar dig som behöver ladda elbilen hemma. Smart charge är användarvänliga och pålitliga och laddar din elbil på ett tryggt och säkert sätt. Dessutom kan den ladda både en och flera elbilar i hushållet.

För att välja rätt laddstation hemma bör du bland annat ha ditt körmönster, laddbehov och fastighetens förutsättningar i åtanke. Givetvis får du hjälp av DEFA för att installera laddboxen och dessutom kan du med hjälp av det gröna skatteavdraget få avdrag på kostnaden. Därmed får du en helhetslösning med allt från val av laddstation till installering, något som gör det enkelt och smidigt för dig som ny elbilsägare.

Köp Smart charge för laddning hemma
  1. När du köper en ny elbil måste du installera en laddbox hemma för att kunna ladda bilen när den står parkerad på garageuppfarten eller i garaget. På så sätt är den alltid fulladdad och redo när du ska ut på vägarna.
  2. Du kan inte använda dig av ett vanligt eluttag för att ladda din bil, det krävs nämligen en mycket hög effekt för att ladda bilen. En laddstation sköter dock det hela på ett mycket säkert sätt och ser dessutom till att fördela energin så att elen inne i din bostad inte påverkas.
  3. Den högre effekten som en laddstation ger innebär att bilen kan laddas snabbt. Stationen hjälper dig även att redovisa hur mycket el som används till bilen, vilket är ett krav för dig som använder bilen i tjänsten och vill kunna redovisa elförbrukningen.
Behöver du installera laddare hemma?
Rulla till toppen