Minigolf i Stockholm

Minigolf Stockholm

Arbetar ni tillsammans? Har du en kollega som alltid går dig på nerverna med sitt oupphörliga prat om den senaste dokusåpan eller sin obehagliga sång i pausrummet? Kanske är det dags för en individuell utmaning eller en lagutmaning. Använd minigolf för att bygga upp lagarbete och öka produktiviteten genom att spela mot varandra. Konkurrensen kommer att se till att ingen stjäl en enkel seger från någon annan, och att alla har roligt samtidigt!

Vart kan du spela minigolf

Det finns anläggningar runt om i Stockholm med både inomhus- och utomhusbanor. För dig som undrar vart du ska ta vägen för din nästa AW, dejt eller aktivitet med kompisarna behöver inte kolla längre! Allt i Stockholm har tagit fram en guide som passar dig som vill ta dig ut ur hemmet nu när restriktionerna har släppts och man äntligen kan umgås med sina nära och kära på nytt.

Minigolfens historia

Minigolf, bangolf eller äventyrsgolf – kärt barn har många namn. Det handlar dock alltid om ett spel som spelas på banor, med en putter, och med olika hinder på. Dessa hinder kan vara geometriska formationer, eller mer fantasifullt utformade konstruktioner.

Minigolfens historia kan spåras tillbaka till slutet av 1800-talet. År 1867 uppfann en man vid namn George Lemieux spelet i North Tonawanda, New York. Det kallades ursprungligen ”putt-putt” och var tänkt som ett sätt för barn att spela golf utan att behöva oroa sig för att komma för nära vattenhinder och sandfällor som finns på vanliga banor. Det finns två teorier om hur namnet putt-putt kom till: en är att folk skulle lägga ner (put down) sina klubbor när de var färdiga med att spela, en annan att man kunde ta extra slag om spelarna puttade för dåligt.  

I dag finns det många varianter av spelet, bland annat niohålsbanor med inbyggda hinder som väderkvarnar och slott. Det är framför allt dessa mer iögonfallande banor som kallas äventyrsgolf. Termen bangolf används framför allt i tävlingssammanhang. 

I Europa spreds minigolfen i Tyskland och Storbritannien under mellankrigstiden. Den första svenska banan öppnades 1931 i Eskilstuna. Året därpå grundades Uppsala Bangolfklubb, som är Sveriges äldsta. Banan i Eskilstuna skapades av Edwin O. Norrman och Eskil Norman, efter inspiration från USA. Deras företag, Norman & Norrman Miniatyrgolf, anlade flera banor runt om i Sverige. 

Rulla till toppen